Artikkelit

 • IMG_2796

  Usko rakennetaan tiedon kautta

  Joensuusta on 6-kerroksisen Pihapetäjän vauhdittamana tullut varsinainen puukerrostalorakentamisen unilukkari – pioneerityötä osaamisen kartuttamiseksi, sitten innovatiivinen puukerrostalo, jatkoksi mahdollisesti 14-kerroksinen tornitalo. Mitä seuraavaksi? Puukerrostalojen gryndausta ja valtakunnallisia osaamiskeskittymiä luomaan, vastaa Karelia-ammattikorkeakoulun erikoisasiantuntija Timo Pakarinen.

 • nosto_001

  KKES:n päänavaus kirittää Joensuuta Euroopan ennätykseen

  Joensuun Pihapetäjän ensimmäisten yksiöiden ja kolmioiden nostaminen paikoilleen käynnistyi marraskuun lopulla. Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön puukerrostalohanke on tärkeä päänavaaja, sanovat Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen sekä kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Juha Hämäläinen.

 • heino_petrilow3

  Asenteet ovat muuttumassa

  Maailma on täynnä hyviä esimerkkejä siitä, miten puuta ja betonia käytetään yhdistelmärakenteina, ympäristöministeriön ohjelmapäällikkö Petri Heino muistuttaa. Puurakentamisen toimintaohjelmaa kokoava Heino kummeksuu Betoniteollisuus ry:n ärhäkkää puun ja betonin vastakkainasettelua.

 • virtaala

  Kärsivällistä rahaa ja tahtoa

  Helsingin Sanomien pääkirjoitus (HS 18.9.2016) osui suoraan puurakentamisen Akilleen kantapäähän. Otsikolla ”Eikä vieläkään puisia kerrostaloja” lehti tylytti : ”Vientituotteemme ovat kuin menneiltä vuosisadoilta – sellua Kiinaan, televisioita takaisin.” Siinä missä maailmalla puurakentamisen bisnesmahdollisuuksiin ja ekologiseen kestävyyteen on tartuttu innokkaasti, suomalaiset tyytyvät katselemaan maailmanmenoa betonipoteroistaan takavasemmalta.

 • pihapetaja_peruskivenmuuraus_017

  Puurakentamisen aika on nyt

  Toistaiseksi kerrostalon rakentaminen puusta on hivenen kalliimpaa kuin betonista. Kun asiaa arvioidaan kansantaloudellisesti ja ympäristön näkökulmasta, puurakentamisessa on paljon järkeä, Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Reijonen painottaa.

 • työmaa

  Usko puuhun!

  Hyppysissä on fantastinen tilaisuus! Joensuun ensimmäinen 6-kerroksinen puukerrostalo on Karelia-ammattikorkeakoululle loistava tutkimuslaboratorio. Mikä voisi olla parempaa kuin opettaa opiskelijoita todellisen rakennuskohteen kautta!

 • shutterstock_154397183

  Välttämätön valinta

  Riittää sitä, hakattavaa puuta suomalaismetsissä. Puuston vuotuinen kasvu on reilut 105 miljoonaa kuutiota. Vuotuisista hakkuumahdollisuuksista käytetään vain noin 70 prosenttia.

 • itävalta_1

  Itävallassa opittua

  Itävallassa on pitkät perinteet puurakentamiseen, samoin kuin suomessa. Tosin Itävallassa on jo paljon aikaisemmin osattu yhdistää modernit teknologiat vanhan käsityöperinteen kanssa.